Met Export report kan je de data uit Sundata exporteren en gebruiken voor verder analyse, checks of historische vastlegging.

Hoe maak je een Export report?

• Ga naar Plants

• Maak een selectie van de Plants die je wilt exporteren door de filters te gebruiken.

• Klik op Export Report

• Selecteer de periode die je in de rapportage wit (b.v. laatste maand of volledige jaar)

• Tip: selecteer seperator ; om het csv bestand eenvoudiger in Excel te openen.

Hoe open je de Export report in Excel?

De Export report is een CSV bestand. CSV staat voor Comma separated values. De meeste gebruikers openen deze in Excel. In de getallen (o.a. opbrengst) wordt een punt gebruikt en niet de komma zoals wij in Nederland gewent zijn.

Voor de juiste weergave moet de instelling in Excel goed staan. Ga daarvoor naar Excel > in menu Bestand > Opties.

Zet het vinkje voor Scheidingstekens van systeem gebruiken uit. En vul achter Decimaalteken de . (punt) en bij Scheidingsteken de , (komma).

Wat staat er in de Export?

• plant-id
    Het ID van de plant op Sundata.

• plant_name
    Naam van het systeem. Bijvoorbeeld naam klant of locatie. Dit is een vrij veld.

• street
    Straat

• street_number
    Huisnummer

• city
    Plaats

• postal_code
    Postcode in format 1234AB (zonder spatie)

• latitude
    De locatie breedtegraad

• longitude
    De locatie lengtegraad

• meter_id

Het ID van de meter (omvormer, BPM, datalogger) op Sundata.

• meter_reference_identifier
    De unieke code om dit systeem te koppelen. Vaak een API sleutel, serienummer van de omvormer of nummer van de meter.

• peak_in_watt
    Vermogen van het systeem in wattpiek. Bijvoorbeeld 3000 (Wp)

• p90_in_kwh
    De verwachtte / beloofde opbrengst van het systeem. Bijvoorbeeld 2750 (kWh)

• orientation_in_degrees
    De oriƫntatie van de zonnepanelen ten opzichte van noord. Bijvoorbeeld zuid-west: 225 (graden)

• angle_in_degrees
    De helling van de zonnepanelen

• created_at (UTC)

De tijd waarop de plant is aangemeld op Sundata. De tijd is in UTC (gecoƶrdineerde wereldtijd = in de winter 1 uur verschil en in de zomer 2 uur verschil met Nederland)

• retired_on (UTC)

De tijd waarop de plant is gedeactiveerd op Sundata.

• operational_since (UTC)

De tijd waarop de plant is gaan monitoren op Sundata. Dit is vaak dezelfde dag als created_at maar kan ook in het verleden of de toekomst liggen en is afhankelijk van de aanmelding.

• tags
    Tags kunnen gebruikt worden om te filteren. Voor het activeren van tags neem contact op met Sundata Support

• yield
    De opbrengst in kWh in de bij de Export geselecteerde periode.

• percentage_of_peak_in_period

Dit is de verhouding tussen de yield en de P90 in de bij de Export geselecteerde periode. Dit getal zegt op zichzelf niets over de prestatie maar wel in verhouding met andere plants. Het is dan ook vooral handig om te sorteren.

• calculated_yield
    De verwachte opbrengst in kWh in de bij de Export geselecteerde periode. Hier wordt de maand analyse gebruikt.

• driver
    De driver is de naam van de koppeling. Vaak het omvormer merk.

• amount_in_cents_per_kwh
    Het bedrag wat de klant per kWh bespaard. Dit wordt getoond op het klant dashboard. Bijvoorbeeld 23 (cent)

• has_mixed_panel_orientations
    Indien het systeem verschillende dakvlakken heeft wordt hier een 1 (Ja) ingevuld. Bij 1 dakvlak staat hier een 0.

Optioneel (als actief)

• custom_fields
    Hierin kan bijvoorbeeld een klantnummer ingevoerd worden. Voor het activeren van custom fields neem contact op met Sundata Support

Heb je vragen? Stuur een mail naar support@sundata.nl en we helpen je verder.