De installatie heeft verbinding en geeft data door en daaruit blijkt dat de opbrengst 0 is.

Omschrijving

Oorzaak

Oplossing

Er is geen opbrengst.

Grote storing

Neem z.s.m. contact op met de klant om dit te controleren en op te lossen.

Indien Sundata geen data ontvangt kan niet bepaalt worden hoe goed de installatie presteert. Een werkende data verbinding is dan ook essentieel.

Omschrijving

Oorzaak

Oplossing

BPM: De meter geeft geen opbrengst data door.

De meter krijgt geen spanning of heeft geen bereik.

Artikel: Nieuw systeem
Artikel: Bestaand systeem

Omvormer: De omvormer geeft geen opbrengst data door.

De internetverbinding van de omvormer is verbroken.

Herstel de internetverbinding

Elke datakoppeling vereist een unieke code(s) waarmee Sundata de opbrengstdata op kan halen.

Omschrijving

Oorzaak

Oplossing

Indien Sundata geen toegang heeft om de data uit te lezen kan niet bepaalt worden hoe goed de installatie presteert.

De inloggegevens van de driver kloppen niet.

Neem contact op met Sundata.

Deze indicator wordt bepaald door de alerts/alarmen direct van de bron over te nemen. Denk bij een bron bijvoorbeeld aan een omvormer of bruto productie meter.

Een bron alarm indicator gaat aan als er een alert/alarm is met een significante impact. Dit zijn doorgaans medium/high impact meldingen. Dat betekent dat er ook low impact meldingen kunnen, maar die activeren deze indicator niet. Deze zijn te vinden bij de status. Lees hier meer over alle statussen van de bron alarm.

Let op: de indicator wordt direct van de bron over genomen. De instellingen bij de bron (bijvoorbeeld omvormer portal) moeten goed staan.

Omschrijving

Oorzaak

Oplossing

De omvormer geeft een foutmelding die van invloed is op de prestatie van het systeem.

Diverse systeem storingen afhankelijk van gebruikte apparatuur.

Controleer de foutmelding.

Omschrijving

Oorzaak

Oplossing

Het is voor minimaal 3 dagen op rij niet mogelijk om de status van de omvormer uit te lezen.

De rechten staan niet goed ingesteld.

Neem contact op met Sundata.

Deze indicator is alleen van toepassing op SolarEdge installaties.

Let op: de indicator wordt direct van SolarEdge level 2 over genomen. De instellingen bij de SolarEdge portal moeten op standaard instellingen staan.

Omschrijving

Oorzaak

Oplossing

Er is een storing met een optimizer.

Een optimizer is kapot of rapporteert niet.

Neem contact op met SolarEdge

Indicator

Omschrijving

Oorzaak

Oplossing

Bron alarm niet beschikbaar

Het is voor minimaal 3 dagen op rij niet mogelijk om de status van de omvormer uit te lezen.

De rechten staan niet goed ingesteld.

Neem contact op met Sundata.

De analyse schaduw detectie helpt jou vervolgens om sneller tot conclusies te komen wanneer je probeert te achterhalen waarom een installatie achterloopt op de verwachtte opbrengst.

Omschrijving

Oorzaak

Oplossing

Oorzaken zijn o.a. bomen en obstakels. Zie artikel voor uitgebreid overzicht.

Artikel: Schaduw detectie

Omschrijving

Oorzaak

Oplossing

De opbrengst is hoger dan technisch mogelijk is.

Een hoge piek kan 2 oorzaken hebben.

1. Administratief: de opbrengst klopt niet met de ingevoerde meter gegevens,

2. Data storing: er is tijdelijk geen data ontvangen en deze is door de bron in 1 keer bijgewerkt.

1. Administratief: Controleer en pas de parameters van de meter(s) aan.

2. Data storing: dit is meestal incidenteel. Komt het vaker voor? Controleer de databron.

Omschrijving

Oorzaak

Oplossing

Bij het aanmelden van de BPM is er iets mis gegaan met het registreren van de Sim kaart in de BPM.

Er kan een korte storing in het GSM netwerk geweest zijn.
Of er is een BPM gebruikt die eerder op een ander adres plant is gebruikt.

Neem contact op met Sundata.

De prestatiebewaking kijkt of er nog een reële kans is dat de belofte in het lopende jaar gehaald gaat worden.

Een installatie loopt op dit moment achter en de kans dat dit vanzelf nog ingehaald wordt is laag. De installatie moet in de komende periode meer dan 10% extra presteren.

Omschrijving

Oorzaak

Oplossing

De opbrengst belofte lijkt niet waargemaakt te gaan worden.

Zeer divers. Zie ook andere indicatoren die vaak samen getoond worden.

Lees artikel: Prestatiebewaking op lange termijn

Werken jullie met de issues-pagina?
Eenvoudig alle issues van alle plants in één overzicht. Lees hier verder.